Anunțuri

             Workshop ”SCLEROZA LATERALĂ AMIOTROFICĂ – VIAȚA DE DINCOLO DE BOALĂ

             Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, prin FSMSS şi Departamentul de Kinetoterapie şi Terapie Ocupaţională, în parteneriat cu Colegiul Fizioterapeutilor din Bacău organizează Workshop ”SCLEROZA LATERALĂ AMIOTROFICĂ – VIAȚA DE DINCOLO DE BOALĂ”, în data de 20 Mai 2019, ora 16.00. Locatie: Aula Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău. Invităm pe această cale partenerii și colaboratorii Departamentului de Kinetoterapie și Terapie Ocupațională, absolventii de kinetoterapie, studenții și kinetoterapeuți interesați de un astfel de eveniment. Nu se percepe taxă de inscriere. Intrarea liberă. Vă așteptăm!

59422925_2327856474138391_7995599199422906368_n

Moderator Workshop
Conf. univ. dr. Alexe Dan Iulian

         Internațional Scientific Conference on Occupational Therapy – Bulgaria, 2019

“Angel Kanchev” University of Ruse and ”Vasile Alecsandri” University of Bacau, Association of Bulgarian Ergotherapists (АBЕТ) and Professional Association of Occupational Therapists from Romania (APTOR), under the Patronage of the World Federation of Occupational Therapists (WFOT) are organizing the second edition of the International Conference on Occupational Therapy, in this part of Europe.

Microsoft Word - Invitation EN LT - Copy.docx

IMPORTANT DEADLINES:
April 30th, 2019 – online registration, payment and abstract submission
MAY 31st, 2019 – registration, welcome addresses, plenary session, round table “Vision for OT in Bulgaria”, parallel sessions/workshops, social dinner
JUNE 1st, 2019 – plenary session, parallel sessions/workshops
Till 31st December 2019 – publishing of complied works “Best Paper ‘19” (paper book and online)

For online registration:
https://docs.google.com/…/1FAIpQLScYMFifrw69xpi1R6…/viewform

Thematic Fields: Education, Science, Practice

Official Languages: English and Bulgarian

Abstract Submission Requirements:

The title of article and the name of the author/s should be written in Arial, size 12, Bold, Capitals, Centered. The affiliation, organization and e-mails of author/s should be written under the author/s name in Arial, size 12, Bold, Center. Structure of the abstract (300 words): problem statement, methods, results and conclusions (brief description), key words (3-5 words which are descriptive of the paper’s content and areas) and reference list. The abstract should be written in Times New Roman, size 12, Justified. Contact address for abstracts: egvelikova@uni-ruse.bg

 Publishing of Abstracts in English

All abstracts with key words and reference lists meeting the layout requirements will be included in CD “Programme and Abstracts of II ISC on OT ‘19”. Following their presentation the nominated papers will be published, with author’s consent, in Compiled works „Best Paper ’19“, which is published as hard copy and on-line on the Conference Website.

Participants from Romania can obtain details from Associate Professor, PhD Raveica Gabriela – gabrielaraveica@yahoo.com and Associate Professor PhD Rață Marinela – marinela_rata@hotmail.com, from ”Vasile Alecsandri” University of Bacau

Conf. univ. dr. Alexe Dan Iulian

                  Conferința ”Pășește drept în viață”

            În data de 11 Mai 2018, Universitatea ”Vasile Alecsandri” din Bacău, prin FSMSS și Departamentul de Kinetoterapie și Terapie Ocupațională, se va implica, ca și instituție partenară, în conferința ”Pășește Drept în Viață”, parte a unei campanii de educare și conștientizare a populației în ceea ce privește postura corporală corectă. Puteti regasi câteva detalii aici: Prezentare Paseste drept in viata.

Conf. univ. dr. Alexe Dan Iulian

           Studenții DKTO Bacău la Săptămâna Internațională a Universității de Științe Aplicate din Rotterdam

       19 – 23 martie 2018 a fost o perioadă plină de experiențe noi pentru studenții Departamentului de Kinetoterapie și Terapie Ocupațională Bacău, ca urmare a participării la Săptamâna Internațională din cadrul Universității de Științe Aplicate din Rotterdam. Această acțiune face parte din proiectul ”Sănătatea Urbană” a instituției din Olanda și a fost structurată în trei subteme:  îngrijirea integrată în ariile deprivate, serviciile la domiciliu și prevenția pentru persoanele de vârsta aIIIa, design-ul centrat pe utilizator în tehnologia serviciilor de sănătate.

        Scopul acestui proiect a fost acela de a facilita abordarea interprofesională, interculturală și internațională în cadrul serviciilor de sănătate în mediul urban. Astfel, în jur de 600 studenți olandezi și aproximativ 45 de studenți și cadre didactice din Romania, Spania, Finlanda au participat la diferite proiecte pe parcursul întregii perioade, cumulând un număr 52 de ore, respectiv 2 ECTS.

      Metodele de lucru (city as text, world cafe, brainstorming, keynote, group work) au fost stimulative și creative, crescând interesul studenților pentru tematica abordată. Participanții au fost împărțiți pe grupe de lucru, funcție de tema aleasă și la sfârșit examinarea a fost realizată pe baza metodei ”critical movie”.

        Facultatea de Științe ale Mișcării, Sportului și Sănătății a fost reprezentată cu succes de un grup de 7 studenți: Arseni Larisa, Bondăreț (Foamete) Ana Cristina, Bobocea Lucian, Colăcel Nicoleta, Crăciun Alina Maria, Neamtu Maria, Titu Tatiana, coordonați de conf. univ. dr. Rață Marinela și conf.univ. dr. Rață Bogdan C-tin.

        ”Pentru studenții români aceste proiecte internaționale sunt ca o mare gură de oxigen ca și experiență, nu numai din punct de vedere profesional, ci mai ales pentru valoarea umană. Sunt evenimente minunate care ne ajută să venim în contact cu alte culturi, alte mentalități, te ajută să te dezvolți în meseria aleasă, să lucrezi în echipă, să colaborezi. Suntem recunoscători profesorilor, universității, pentru că ne oferă oportunitatea de a participa la astfel de activități internaționale și mult succes pe mai departe în organizarea diferitelor programe care vin în ajutorul studenților. MULȚUMIM!!!. A fost o experiență inedită și de neuitat de care ne vom aduce aminte cu drag tot restul vieții!” – a declarat unul dintre studenții prezenți al acest eveniment.

Conf. univ. dr. Rață Marinela

          Vizită de studiu cu studeții de la Terapie Ocupațională la Centrul de Recuperare și Reabilitare Dărmănești, Noiembrie 2017

        Prima zapada din 2017 a coincis cu vizita de studiu la Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica Darmanesti, pe care au realizat-o 30  de studenti ai specializarii de Terapie ocupationala sub coordonarea  doamnelor Gabriela Raveica si Dana-Maria Ciocan, cadre didactice   ale DKTO. Astfel,  ziua de  28 noiembrie va ramane vie, cu siguranta, intre amintirile vietii de student la „TO” din mai multe perspective. Programul organizat de conducerea centrului a fost complex: prezentarea activitatii centrului, vizitarea  compartimentelor de activitate si, mai ales, participarea la interventii de grup sau individuale. O experienta aparte a fost vizionarea unui fragment de repetitie a piesei de teatru pe care beneficiarii centrului, in parteneriat cu beneficiari ai centrelor DGASPC din Targu Ocna si Filipesti, urmeaza sa o puna in scena pe 4 octombrie, la Ateneul din Bacau, pentru a marca ziua de 3 decembrie, ziua internationala a persoanelor cu dizabilitati. De subliniat ca la CRRN Darmanesti a existat cea mai mare deschidere pentru formarea primilor terapeuti ocupationali din Romania, incepand cu 2009 si care a creat primele posturi pentru acesti specialisti. Datorita calitatii serviciilor, centrul a primit titlul de „Excelenta”.

Conf. univ. dr. Raveica Gabriela

            Integrarea senzorială în România. Colaborare DKTO cu SensorNet

           Departamentul de Kinetoterapie şi Terapie Ocupaţională îşi extinde reţeaua de colaboratori europeni, prin intermediul relației stabilite între conf univ dr. Raţă Marinela şi Lector Ros Urwin – SensorNet (retea europeană de integrare senzorială) şi Libra Fondation.

Detalii pag. 13-15 din sensornet-48_dft4a-1

Conf. univ. dr. Alexe Dan Iulian

            „Sportivi Tineri”

           Special Olympics România va organiza la Bacău marți, 22 noiembrie 2016, două activități în cadrul grantului Healthy Community project:
– prima dintre ele este o demonstrație „Sportivi Tineri” la care vor lua parte copii cu vârste între 2 și 8 ani de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă nr. 1 și Asociația Sindrom Down Bacău.  Acțiunea se desfășoară în sala de gimnastică a Facultății de Științe ale Mișcării, Sportului și Sănătății și se va bucura de sprijinul voluntarilor – studenți la Facultății de Științe ale Mișcării, Sportului și Sănătății, de la programele de studii Kinetoterapie și motricitate specială şi Terapie Ocupațională, coordonați de Lector univ. dr. Ciocan Dana Maria;
– a doua activitate va fi un seminar pe teme de sănătate adresat membrilor familiilor copiilor cu dizabilități. În cadrul acestuia, doamnele și domnii doctori cu specializarea stomatologie, psihiatrie infantilă și nutriție vor  abordat diferite teme și vor răspunde întrebărilor părinților. Se va discuta despre importanța profilaxiei în stomatologie, despre metodele/tehnicile de tratament care se aplica copiilor cu dizabilități, se va  demonstra mișcările corecte în realizarea unui periaj corect.  Nutriționistul va oferi informații utile despre tipuri de alimente, nocivitatea aditivilor, importanța hidratării, metode de introducere a unor noi alimente în dieta copiilor etc. Medicul psihiatru va vorbi despre stadiile dezvoltării la copii și adolescenți, despre tratamente medicamentoase și terapii asociate acestora, despre posibilitatea controlului și schimbării unor comportamente indezirabile etc.

Lector univ. dr. Ciocan Dana Maria

            Conferinţa FŞMSS Bacău 

                În perioada 11-12 noiembrie 2016, la Facultatea de Științe ale Mișcării, Sportului şi Sănătății din cadrul Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău au avut loc manifestările științifice organizate cu ocazia Conferinței Științifice Internaţionale „Realizări şi perspective în domeniul educației fizice şi sportului în contextul interdisciplinarităţii învățământului european”, ediţia a VI-a. Evenimentul științific a fost organizat în colaborare cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași în urma unui contract încheiat în urmă cu 4 ani. La acest eveniment s-au înscris  în competiție 110 lucrări științifice elaborate de 137 de autori din 38 de centre universitare și unități școlare și sportive din România și din 10 țări străine (Franța, Spania, Cehia, Slovacia, Slovenia, Serbia, Irlanda, Turcia, Arabia Saudită și Republica Moldova).

Prof. univ. dr. Dobrescu Tatiana

         6th International Scientific Conference ”Achievements and prospects in the field of physical education and sports within the interdisciplinary European education system”
Workshops: Friday, November 11, 2016 – 17.00

  • The importance of using neuro-proprioceptive facilitatiin tehniques in practical activitiy of physiotherapist / Importanta folosirii tehnicilor de facilitare neuro-propriroceptive în practica kinetoterapeutului”  – Assoc. prof. Gabriela Ochiană PhD – Hall D 322 –  17.00. Detalii: Workshopul se adresează atât kinetoterapeuţilor practicieni, cât şi studenţilor de la programul de studii „Kinetoterapie şi Motricitate Specială” punând accent pe combinarea diverselor tehnici de facilitare în recuperarea pacienţilor cu paralizii/ pareze de nerv sciatic popliteu extern, unilaterale şi bilaterale, de diferite cauze. Importanţa folosirii acestor tehnici se regăseşte în scurtarea timpului de recuperare şi în redobândirea independenţei funcţionale.
  • The role of the National Association of Occupational Therapy to support the future specialists / Rolul Asociaţiei Naţionale de Terapie Ocupaţională în sprijinirea viitorilor specialişti” – Assoc. prof. Marinela Rață PhD – Hall D 317-  17.00

Conf. univ. dr. Alexe Dan Iulian

         „Implicarea comunității locale în formarea profesională”

       Facultatea de Științe ale Mișcării, Sportului şi Sănătății Bacău, prin Departamentul de Kinetoterapie şi Terapie Ocupaţională, a organizat, în data de 29.09.2016, ora 14.00, în Sala Senatului Universităţii „Vasile Alecsandri” din Bacău, întâlnirea cu tema „Implicarea comunității locale în formarea profesională”. Aceasta întâlnire a avut ca scop delimitarea modalităților prin care comunitățile locale din judeţul Bacău şi din judeţele învecinate (Neamţ, Vrancea) pot oferi sprijin studenților de la programele de studii „kinetoterapie şi moticitate specială” şi „terapie ocupaţională” pentru a-şi desfăşura diferite stagii de practică, în cadrul centrelor de asistenţă socială, a diferitelor fundaţii şi asociaţii destinate persoanelor cu nevoi biologice şi psihologice speciale.
Pe aceasta cale, Departamentul de Kinetoterapie şi Terapie Ocupaţională a adus mulțumiri tuturor centrelor şi organizațiilor care au colaborat anterior, pentru înțelegerea şi sprijinul oferit de acestea în relația cu studenții şi cadrele didactice. Mulţumim pe această cale tuturor celor care au fost prezenți la acest eveniment!

Conf. univ. dr. Alexe Dan Iulian

         Admitere 2016

http://www.ub.ro/smss/files/facultati/fsmss/admitere/Regulament_admitere_scanat.pdf

https://www.facebook.com/deBacauTV/photos/a.548361475340696.1073741829.537135803129930/659042627605913/?type=3&theater

Conf. univ. dr. Alexe Dan Iulian

          Jocurile Naționale Special Olympics România, Arad 2016

         Fundația Special Olympics din România a organizat, în perioada 27-29 mai 2016, la Arad, cel mai important eveniment sportiv din acest an adresat persoanelor cu dizabilități intelectuale. 290 de sportivi din 30 de județe, de la asociații, organizații și școli speciale și o delegație formată din șase sportivi din Ungaria au participat la competiții de atletism, înot, bocce și badminton.
Ceremonia de Deschidere a Jocurilor Naționale a fost găzduită de Sala Polivalentă din Arad, iar la spectacol au participat gimnaști de la cluburi sportive arădene și artiști din Arad. Ceremonia a fost precedată de aprinderea Flăcării Speranței în fața Primăriei Arad și de o cursă de alergare pe traseul dintre Primărie și Sala Polivalentă.
Facultatea de Științe ale Mișcării, Sportului și Sănătății  a fost reprezentată la această competiție de Ciocan Dana Maria, lector univ. dr. în cadrul Departamentului de Kinetoterapie şi Terapie Ocupaţională, care a fost implicată în organizarea și desfășurarea probelor atletice de viteză 50 și 100 m.
Pe parcursul anului universitar 2015-2016, în colaborare cu Special Olympics România și Asociația copiilor cu Sindrom Down, Facultatea de Științe ale Mișcării, Sportului și Sănătății a organizat și desfășurat antrenamente de gimnastică unificată și inițiere motrică timpurie pentru copiii cu Sindrom Down,  la sală de gimnastică a facultății. La buna derulare a antrenamentelor au contribuit studenții voluntari  de la programele de studii Kinetoterapie şi motricitate specială și Terapie Ocupațională.  Din grupul de 20 de copiii și tineri implicați în antrenamentele sportive, sportiva Ilinca Otelita a reprezentat Bacăul la Jocurile Naționale Special Olympics România de la Arad.
Pentru o privire de ansamblu asupra celor 3 zile de competiție de la Arad vizionați clipul video

           https://www.youtube.com/watch?v=jEFxjlgHzUE

Lector univ. dr. Ciocan Dana Maria

 

        Stagiu de practică în staţiuni balneare (mediu montan) 

       În perioada 23 – 27 mai 2016, studenţii anului II Kinetoterapie şi Motricitate Specială au desfăşurat Stagiu de practică în staţiuni balneare (mediu montan) la Vatra-Dornei. Obiectivul principal al practicii l-a constituit – formarea abilităţilor teoretice şi practice de a lucra într-o bază de recuperare balneară şi climaterică din mediul montan.
       În urma desfăşurării stagiului de practică, studenţii au dobândit cunoştinţe, priceperi şi deprinderi privind modul de organizare şi desfăşurare a activităţii în staţiunile balneare şi climaterice din mediul montan, cunoaşterea metodelor şi procedeelor de tratament care se aplică în staţiuni, precum şi formarea abilităţilor de a lucra în orice sector de recuperare a bolnavilor, în orice tip de staţiune.
         În cadrul bazei de tratament a Hotelului Călimani, studenţii anului II, programul de studii Kinetoterapie şi motricitate specială – IF şi FR (123 de studenţi), au beneficiat de condiţii foarte bune de practică având acces direct la următoarele proceduri: băi galvanice, mofete, duş subacval, jaccuzi, băi de plante, băi cu CO2, magnetodiaflux, aerosoli, laser, ultrasunete, ionizări, microunde, împachetări cu parafină, lampa sollux, masaj, curenţi interferenţiali, curenţi diadinamici, curenţi Trabert.
Programul activităţilor în baza de tratament a fost realizat pe subgrupe de 5 studenţi pentru o desfăşurare optimă a procesului de învăţare şi aplicare a procedurilor aferente. Corespunzător fişei disciplinei s-au desfăşurat şi curele de teren pe traseele specifice staţiunii, folosite în scopul antrenării la efort a aparatului cardio-vascular, reglării ritmului respirator, a ventilaţiei pulmonare, creşterii tonusului neuro-muscular, antrenării musculaturii membrelor inferioare, îmbunătăţirii circulaţiei de retur (circulaţiei venoase) şi a circulaţiei arteriale, creşterii arderii grăsimilor, etc.

 Conf. univ. dr. Balint Tatiana
Asist. univ. dr. Anghel Mihaela

      Simpozionul Internaţional  „Şcoala – principalul mijloc de păstrare a libertăţii sufletului în mediul oprimant” / ”School – the best way of keeping the liberty of soul in oppressed environment”

    Universitatea ”Vasile Alecsandri” din Bacău – Facultatea de Ştiinţe ale Mişcării, Sportului şi Sănătăţii – Departamentul de Kinetoterapie şi Terapie ocupaţională, în parteneriat cu Penitenciarul Bacău, Şcoala Gimnazială Nr. 22, Asociaţia TART, Asociacion Cultural Euroaccion – Murcia (Spania), Universitatea ”Ion Creangă” din Chişinău – Facultatea de Psihologie şi Psihopedagogie, Casa Corpului Didactic ”Grigore Tăbăcaru” din Bacău au organizat în perioada 25 – 27 mai. 2016, Simpozionul Internaţional cu tema „Şcoala – principalul mijloc de păstrare a libertăţii sufletului în mediul oprimant” / ”School – the best way of keeping the liberty of soul in oppressed environment”. Această colaborare, a devenit o tradiţie a lunii mai, fiind a treia manifestare de acest gen, în ultimii 3 ani.

    Simpozionul s-a adresat în egală măsură educatorilor, profesorilor, psihologilor, terapeuţilor ocupaţionali, care au dorit să-şi aducă contribuţia personală la eficientizarea procesului educativ şi terapeutic, pentru o mai bună reintegrare socială a educabililor custodiaţi de penitenciare sau din alte centre educaţionale. Au participat 200 de persoane, specialişti din educaţie, dar şi din penitenciare din ţară, printre care Penitenciarul din Iaşi şi Penitenciarul din Târgu Ocna.

      Deschiderea lucrărilor a fost oficiată de reprezentanţi marcanţi au autorităţilor şi instituţiilor locale şi naţionale, dar şi de oaspeţi din Moldova: Primăria Bacău, Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Penitenciarul din Târgu Ocna, Casa Corpului Didactic ”Gr. Tăbăcaru” din Bacău, Universitatea ”I.Creangă” din Chişinău.

        Schimburile de experienţe şi de exemple de bune practici au constituit scopul acestei manifestări, în vederea îmbunătăţirii demersurilor şi serviciilor  psiho-pedagogice, psiho-medico-judiciare din penitenciare şi alte centre educaţionale, a serviciilor terapeutice (psihologice şi terapie ocupaţională), cu scopul creşterii şanselor de reabilitare şi reintegrare socială.

Simpozionul s-a desfăşurat pe trei secţiuni:

  • Concurs de artă grafică şi desen cu tema ”Suflet liber” pentru elevi/ persoane din categoria ”educabili”.
  • Concurs de artă artizanală cu tema ”Educaţia ne eliberează” pentru elevi/ educabili.
  • Sesiune de workshop-uri şi comunicări ştiinţifice pentru cadre didactice din mediul preuniversitar, psihologi, terapeuţi ocupaţionali, studenţi, cu tema „Şcoala – principalul mijloc de păstrare a libertăţii sufletului în mediul oprimant”

Rezultatele celor 3 zile de întâlniri şi dezbateri au fost identificate şi apreciate de participanţi:

  • valorizarea şi valorificarea experienţelor educaţionale prezentate în lucrări deosebite ale cadrelor didactice, studenţilor (Coşa Cristina – anul III, Adam (Hanganu Isabela), anul I –  Terapie ocupaţională) psihologilor, terapeuţilor ocupaţionali din diverse sisteme de învăţământ;
  • realizarea unui Proceeding cu ISSN, care va cuprinde toate materialele prezentate în cadrul simpozionului;
  • definirea direcţiilor viitoare de colaborare;
  • dezvoltarea de noi parteneriate;
  • crearea premizelor pentru identificarea rolului terapeutului ocupaţional în învăţământul de masă şi în penitenciare.

Conf. univ. dr. Raveica Gabriela

Aplicaţii ale kinetoterapiei asociate factorilor balneoclimaterici

       Disciplina „Aplicaţii ale kinetoterapiei asociate factorilor balneoclimaterici (Stagiu de practică în staţiuni)” se desfăşoară anual, conform planului de învăţământ al Programului de studiu „Kinetoterapie şi Motricitate Specială” (KMS) din cadrul FŞMSS Bacău. Anul acesta, ca şi în ultimii ani, locul de efectuare al practicii a fost staţiunea balneară Eforie Nord, unde 101 studenţi de la KMS (67 IF, 34 IFR) au urmat un program de activităţi specifice:
– practica în cadrul Spitalului de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie Eforie Nord
– activităţi cu specific balneoclimateric în staţiune (acţiuni sportive pe plajă şi cure de teren).
Pentru atingerea obiectivelor propuse, studenţii au avut acces şi au desfăşurat activităţile practice în toate sectoarele bazei de tratament, fiind împărţiţi pe grupuri (5-10 studenţi într-un grup) în funcţie de personalul medical disponibil sau de spaţiul de lucru, iar prin rotaţie au fost distribuiţi în toate secţiile, astfel încât au observat şi efectuat toate procedurile.
Pentru amabilitatea şi sprijinul acordat în atingerea obiectivelor propuse, mulţumim conducerii Universităţii „Vasile Alecsandri” din Bacău, Consiliului Profesoral al FŞMSS Bacău, conducerii şi personalului angajat al Spitalului de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie Eforie Nord, precum şi tuturor celor care au făcut posibilă activitatea de formare a viitorilor kinetoterapeuţi băcăuani.

Conf. univ. dr. Raţă Marinela,
Asist. univ. dr. Popa Cristina

     Prof.univ.dr. Adrian Valentin Cotîrleţ – Doctor Honoris Causa

Astăzi, 20 aprilie 2016, Prof.univ.dr. Adrian Valentin Cotîrleţ, cadru didactic al Departamentului de Kinetoterapie şi Terapie Ocupaţională din cadrul Universităţii „Vasile Alecsandri” din Bacău a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii „George Bacovia” din Bacău. Acest titlu încununează efortul şi activitatea depusă de dr. Adrian Valentin Cotîrleţ şi i-a fost acordat  „pentru contribuţia sa in dezvoltarea ştiinţei şi practicii medicale, ca simbol al recunoaşterii valorii profesionale, manageriale şi academice, pentru întreaga activitate ştiinţifică şi aplicativă în domeniul medical, dar şi pentru rezultatele de excepţie în managementul sanitar” (www.deşteptarea.ro).

Anunt: Conf. univ. dr. Alexe Dan Iulian

„Joi, campania Autismul coloreaza diferit lumea s-a concretizat intr-un workshop cu studentii de la specializarile terapie ocupationala si kinetoterapie. Tema discutiei a fost: Relatia familie-copil cu autism-specialist. Raman la ideea ca o campanie de constientizare e mai benefica daca discuti cu oameni ce pot avea un rol in viata acestor copii speciali.”

https://www.facebook.com/ramona.stanciu.9/media_set?set=a.928089787288571.1073741899.100002626742942&type=3&pnref=story

 Ramona Stanciu,
coordonatoarea centrului „Cozma si Damian”
din cadrul Fundatiei „Episcop Melchisedec” – Bacău

 

FSMSS Bacău organizează Sesiune Competiţională de Comunicări Ştiinţifice Studenţeşti „Cercetări interdisciplinare în formarea viitorilor specialişti în domeniul Ştiinţa Sportului şi Educaţiei Fizice„, ediţia a XIII a, 20 mai 2016.

Detalii Invitatie sesiune studenteasca 2016

Anunt: Lector univ. dr. Ciocan Dana Maria